Studying 101: Πώς θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς!

Studying 101: Πώς θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς!
17/01/2024

Η εξεταστική πλησιάζει, και ένα είναι το πρόβλημα που απασχολεί όλους τους φοιτητές, μαζί και εμάς: Πώς θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς χωρίς να αποσπάται συνεχώς η προσοχή σου!

Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε, πως τα κινητά μας είναι οι συνήθεις ύποπτοι όταν μιλάμε για procrastination. Εδώ λοιπόν θα σου προτείνουμε μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αφήσεις στην άκρη το κινητό σου και να συγκεντρωθείς επιτέλους στο διάβασμα!

1. Apps Συγκέντρωσης: Ο Νέος σου φίλος!

Υπάρχουν άπειρες επιλογές εφαρμογών συγκέντρωσης, που μπορείς να κατεβάσεις έτσι ώστε να μην χρησιμοποιείς το κινητό σου όσο διαβάζεις. Μια από αυτές, είναι το αγαπημένο Forest και εφαρμογές παρόμοιου τύπου όπου φυτεύεις και μεγαλώνεις ένα εικονικό δεντράκι όση ώρα παραμένεις συγκεντρωμέν@ μακριά από το κινητό σου! Αντίστοιχα, μπορείς να κατεβάσεις στο PC ή το laptop σου ένα Chrome Extension όπως  το Cold Turkey που θα σε εμποδίζει από το να μπεις σε σελίδες που αποσπούν την προσοχή σου!

2. Κράτα το κινητό μακριά σου!

Μια φράση που έχουμε ακούσει πολλές φορές, όμως κανείς μας δεν έκανε πράξη! Ωστόσο είναι γεγονός ότι, κρατώντας το κινητό σου μακριά από το οπτικό σου πεδίο, σίγουρα δε θα έχεις συνεχώς την επιθυμία να scrollάρεις ατελείωτα στα social. Έτσι μια ακόμη πρόταση είναι να αφήνεις το κινητό σου σε κάποιο άλλο δωμάτιο όσο διαβάζεις.

3. Δες τα ασπρόμαυρα!

Έχεις δοκιμάσει ποτέ τα grey scales κινητού σου; Αν όχι, ίσως τώρα να είναι η στιγμή! Πέρα από το fun κομμάτι, η ασπρόμαυρη λειτουργία θα σε βοηθήσει ώστε να μην ανοίγεις το κινητό σου συνέχεια.

4. Do not Disturb, this user studies!

Δοκίμασε να θέτεις το κινητό σου σε κατάσταση «Μην Ενοχλείτε» όση ώρα διαβάζεις. Με τον τρόπο αυτό, οι ειδοποιήσεις δε θα σου αποσπούν την προσοχή και θα παραμείνεις συγκεντρωμέν@ για περισσότερη ώρα! Τόσο οι Android, όσο και οι iPhone users έχουν την επιλογή κατάστασης συγκέντρωσης. Χρησιμοποίησέ την προς όφελός σου λοιπόν!

6. Καθάρισε to home screen σου.

Εάν ακόμη δεν έχεις βρει κάτι αποτελεσματικό, δοκίμασε να «πετάξεις» όλες τις εφαρμογές που σε αποσυγκεντρώνουν από το home screen σου, στη βιβλιοθήκη εφαρμογών. Έτσι, κάνοντας μεγαλύτερη προσπάθεια για να τις βρεις, δε θα είναι πια τόσο εύκολο να αφήσεις το διάβασμά σου στη μέση για χάρη τους!

7. Πάρε το απόφαση και σβήστο!

Για τους πιο ακραίους και δύσκολους readers λοιπόν δίνουμε την ύστατη λύση! Σβήσε προσωρινά τις εφαρμογές που σε αποσπούν συνεχώς και δε σε αφήνουν λεπτό συγκεντρωμέν@ σε κάτι. 3 εβδομάδες είναι, το ‘χεις!

Ελπίζουμε να σου δώσαμε το boost που χρειαζόσουν για να καταφέρεις να συγκεντρωθείς και σε αυτή την εξεταστική! Καλή Τύχη και Καλά Αποτελέσματα!

Brandegy Team

BACK