Tips για να απογειώσεις το διάβασμά σου!

Tips για να απογειώσεις το διάβασμά σου!
17/01/2024

Λίγες μέρες πριν την εξεταστική και αγχώνεσαι όπως όλοι μας; Ήρεμα! Εδώ σου δίνουμε μερικά εύκολα tips για να απογειώσεις το διάβασμά σου!

1. Φέρε το AI στα μέτρα σου!

Έχεις σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσεις το AI ως βοηθό στο διάβασμά σου; Αν όχι, μάλλον ήρθε η στιγμή! Τόσο το ChatGPT όσο και ανάλογα apps μπορούν να σε βοηθήσουν εξηγώντας κάτι περίπλοκο με απλά λόγια. Επιπλέον, εφαρμογές όπως το Shiken θα μετατρέψουν την ύλη σου σε quiz με το οποίο μπορείς να κάνεις επανάληψη!

2. Οργανώσου σωστά!

Φτιάξε και κυρίως τήρησε ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα σε βοηθήσει να μένεις εντός προγράμματος στην πιεσμένη αυτή περίοδο. Φρόντισε να καλύπτει όλη την ύλη που έχεις να διαβάσεις και να σου έχεις χρόνο για όλες σου τις ασχολίες!

3. Healthy Habits = Healthy Brain

Υιοθέτησε καλές συνήθειες. Όσο διαβάζεις προσπάθησε να τρως σωστά και να κοιμάσαι καλά, έτσι ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτές τις απαιτητικές εβδομάδες. Φρόντισε να πίνεις πολύ νερό και δοκίμασε να γυμνάζεσαι στα διαλείμματα του διαβάσματος. Μπορείς ακόμη να βγεις για περπάτημα και να αφήσεις το κινητό σου σπίτι, ή να πας για διάβασμα σε κάποιο café ή βιβλιοθήκη ώστε να ξεφεύγεις λιγάκι!

4. Κίνητρα & Επιβράβευση

Χωρίς κίνητρο δεν πάμε πουθενά! Έτσι, προσπάθησε να δίνεις συνεχώς κίνητρα για διάβασμα, όσο δύσκολο και αν είναι. Αφού φτάσεις έναν στόχο σου, επιβράβευσε τον εαυτό σου, βλέποντας μια ταινία ή ένα επεισόδιο από την αγαπημένη σου σειρά!

5. Βρες ποια τεχνική σου ταιριάζει!

Υπάρχουν πολλές τεχνικές διαβάσματος. Μερικές από αυτές είναι η μέθοδος pomodoro, τα μνημονικά κόλπα για καλή απομνημόνευση, το color coding. Παρόλα αυτά, εσύ πρέπει να βρεις ποια είναι αποτελεσματική για εσένα και να την χρησιμοποιείς. Ενημερώσου για όλες τις τεχνικές, δοκίμασέ τες και δες σε ποια αποδίδεις καλύτερα! Έπειτα, το διάβασμα θα είναι a piece of cake για εσένα!

6. Κάνε τον χώρο σου σύμμαχό σου

Προσδιόρισε τον χώρο που θα διαβάζεις. Είναι σημαντικό ο χώρος διαβάσματος να είναι σταθερός, με καλό φωτισμό για να μην κουράζεις τα μάτια σου και χωρίς πολλά περιττά πράγματα στο οπτικό σου πεδίο. Απόφυγε το κρεβάτι σου και κράτα τον χώρο που διαβάζεις καθαρό και συμμαζευμένο!

Ελπίζουμε τα παραπάνω tips να σε βοήθησαν να απογειώσεις το διάβασμά σου! Καλή τύχη και Καλά Αποτελέσματα!

Brandegy Team

BACK