← Back to Blog

Δημιουργικό χάος by PeoplePerHour

Στέφθηκε με επιτυχία στις 4 Ιουνίου και η 4η σε σειρά επίσκεψη του «Day in a Startup» στην PeoplePerHour. Η ομάδα του ThinkBiz βρέθηκε στην καρδία της πόλης, το Γκάζι και παρόλη την κακοκαιρία, η διάθεση μας ήταν για ακόμη μια φορά στα ύψη!

DSCN4131

Αφού βολευτήκαμε στον αναπαυτικό καναπέ στα γραφεία της εταιρίας, ο Φώτης (front-end web developer) μας μίλησε για το πώς μπορεί να λύσει κάποιος το οικονομικό του πρόβλημα. Όπως καταλαβαίνετε, όλοι τον παρακολουθούσαμε με προσοχή καθώς οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες.

 

Η ιδέα είναι απλή, είτε θέλεις να προσφέρεις είτε να σου παρέχουν κάποια υπηρεσία, μπαίνεις στην εύχρηστη πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η ομάδα του PeoplePerHour, επιλέγεις τον άνθρωπο με τον οποίο θέλεις να συνεργαστείς και αφού η δουλεία έχει γίνει με επιτυχία, ο εκάστοτε freelancer αμείβεται.

ppp1

Με λίγα λόγια, αν είσαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας, δημιουργείς το προφίλ σου, κάνεις ανταγωνιστικές προσφορές, ώστε να μαζέψεις όσα περισσότερα Hourlies μπορείς. Αν είσαι αυτός που αγοράζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τότε μέσω της πλατφόρμας δημιουργείς custom works σε συγκεκριμένες τιμές ή αντίστοιχα ψάχνεις τον άνθρωπο που θα κάνει την δουλεία σου στο ποσό που διαθέτεις. Το τμήμα Customer Service διασφαλίζει την ακεραιότητα των πληρωμών και συμβάλει στην επίλυση διαφωνιών μεταξύ seller και buyer. Έχεις, φυσικά, πάντα την δυνατότητα να επικοινωνείς σε real time μέσω του chat της πλατφόρμας PPH με τον «συνεργάτη» σου για έξτρα πληροφορίες και διαπραγματεύσεις.

ppp3

Η PeoplePerHour ξεκίνησε από την Αγγλία, όπου και αντλεί ένα μεγάλο μέρος των μελών της. Προς το παρόν η τάση αυτή δεν έχει μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα, όπως μας ανέφερε ο Φώτης, ωστόσο υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης.

DSCN4137

Μόλις εξαντλήσαμε όλες μας τις απορίες σχετικά με το τι κάνει και το πώς δουλεύει αυτό το startup, κατεβήκαμε στον 3ο όροφο, όπου βρίσκονταν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Ο χώρος ήταν μεγάλος και ευρύχωρος, καθώς βασικό χαρακτηριστικό της κουλτούρας στην PPH είναι η οριζόντια επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ τους. Όπως μας τόνισαν επανειλημμένος τα μέλη της εταιρίας, «Όλοι έχουμε περάσει και ερχόμαστε σε επαφή κάθε μέρα με όλα τα πόστα, εδώ δεν υπάρχουν τίτλοι». Εκεί είχαμε την ευκαιρία, να συζητήσουμε περαιτέρω με τους ανθρώπους της PPH και να δούμε κάποια βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους.

DSCN4150

Οι εμπειρίες της μέρας πολλές, γι’ αυτό μοιράστηκε ο καθένας από μας το συμπέρασμά του με ένα post-it, φτιάχνοντας στο τέλος ένα πολύχρωμο κολάζ. Φεύγοντας μάθαμε ότι η εταιρία πρόκειται να μας εκπλήξει ευχάριστα στο άμεσο μέλλον λανσάροντας ένα καινούριο project. Αναμένουμε…

DSCN4152

Share this article

Facebooktwitterlinkedin