Μιχάλης Ζαμπίδης

Speakers 2024

Πήτερ Οικονομίδης

Πήτερ Οικονομίδης

Felix BNI

Brand Strategist

Ο Πήτερ Οικονομίδης είναι ειδικός στο marketing και το branding, ιδρυτής της εταιρείας Felix BNI με διεθνή δραστηριότητα και έδρα στην Αθήνα. 

Ο Πήτερ εντάχθηκε αρχικά στο δυναμικό της διαφημιστικής εταιρείας McCann-Erickson στη Νότιο Αφρική.  

Αναλαμβάνοντας θέσεις ως Regional Account Director στο Hong Kong, Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελλάδα και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στο Μεξικό, ορίστηκε στη συνέχεια Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Παγκόσμιου Δικτύου Πελατολογίου στη Νέα Υόρκη, υπεύθυνος για τις διαφημιστικές εκστρατείες της Coca-Cola παγκοσμίως.  Το 1996 πέρασε στην TBWA\Worldwide στη Νέα Υόρκη ως Υπεύθυνος του Παγκόσμιου Δικτύου Πελατών.  

Η φιλανθρωπική δράση του Πήτερ περιλαμβάνει θητεία στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Make-A-Wish International με έδρα στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Los Angeles Greek Film Festival και του Washington OXI  Day Foundation. Επίσης, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ελληνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος SAHETI στο Γιοχάνεσμπουργκ και δρα συμβουλευτικά για το HOPEgenesis που ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.  

Έχει βραβευτεί με το Lifetime Achievement Award από το Hellenic Council of America.  Παράλληλα, το έργο του έχει αναγνωριστεί από το αμερικανικό Κογκρέσσο. 

Το International Propeller Club της Αμερικής τον τίμησε με το Members’ Award of  Excellence το 2018.

Γιάννα Ανδρονοπούλου

Γιάννα Ανδρονοπούλου

Microsoft

General Manager for Microsoft Greece, Cyprus and Malta

Η Γιάννα είναι Γενική Διευθύντρια της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα

Ηγείται μιας ομάδας σε τρεις χώρες που επικεντρώνεται στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα μέσω της αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και των ευκαιριών που συνδέονται με την άφιξη των πρώτων datacenters της περιοχής.   

Η Γιάννα είναι μέλος της ηγετικής ομάδας της Microsoft τα τελευταία τέσσερα χρόνια και εντάχθηκε στην εταιρεία το 2014 για να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού των Τραπεζών, των Ασφαλειών και των Τηλεπικοινωνιών σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση εν μέσω πανδημίας μέσω του ρόλου της ως Enterprise Commercial Lead και οδήγησε την ομάδα της στην επίτευξη σημαντικών εμπορικών νικών και στην επίτευξη ευημερούσας ανάπτυξης με συνέπεια παρά τις μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις. 

Μέσω μιας προσέγγισης με γνώμονα τον κλάδο, η Γιάννα καθιέρωσε μια κουλτούρα στρατηγικών, μακροπρόθεσμων συνεργασιών με πελάτες και συνεργάτες, υπολογίζοντας τις περισσότερες κορυφαίες, υψηλού προφίλ επιχειρήσεις στο χαρτοφυλάκιό της.  

Η Γιάννα είναι παθιασμένη με την ισορροπία των φύλων στην εργασία και τις γυναίκες στην τεχνολογία, καθώς 

Είναι από τις λίγες γυναίκες που μπήκαν στον κλάδο από νωρίς, κατέχοντας διάφορους ρόλους στις πωλήσεις, τη διαχείριση προϊόντων και την τεχνική παράδοση για εταιρείες όπως η Huawei, η Ericsson και η Intracom.

 Στη Microsoft είναι επίσης επικεφαλής της ομάδας Women ERG, επιθυμώντας να ενώσει το ευρύτερο οικοσύστημα της εταιρείας για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους.  

Η Γιάννα είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δρανδράκης Νίκος

Δρανδράκης Νίκος

Entrepreneur

Co-Founder & CEO of Flyway

Ο Νίκος Δρανδάκης είναι επιχειρηματίας και επενδυτής, γνωστότερος για τη δημιουργία της εφαρμογής μετακινήσεων Taxibeat. Η Taxibeat πωλήθηκε στη Γερμανική Daimler και μετονομάστηκε σε Beat. O Ν. Δρανδάκης αποχώρησε από τη Beat το 2020, 3 χρόνια μετά την πώληση της και στράφηκε στις επενδύσεις σε ιδιωτικές και εισηγμένες εταιρείες με έμφαση στην Τεχνολογία, ενώ δημιούργησε και την Flyway, μια εταιρεία που βοηθά τους ανθρώπους να μοιράζονται την ιδιοκτησία εξοχικών κατοικιών με ένα καινοτόμο τρόπο.

Με τεχνικό υπόβαθρο και επιχειρηματική νοοτροπία, ο Νίκος ίδρυσε την πρώτη του τεχνολογική startup στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ενώ ακολούθησαν πολλά άλλα έργα.

Υπήρξε συνιδρυτής   διευθύνων σύμβουλος στην Beat μέχρι τον Αύγουστο του 2020, όταν αποχώρησε από την εταιρεία με 800 υπαλλήλους και εκατοντάδες εκατομμύρια ετήσια έσοδα. 

Αυτή τη στιγμή είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Flyway, μιας εταιρείας propetch που είναι ο έξυπνος τρόπος για να αποκτήσει ο καθένας μια πολυτελή δεύτερη κατοικία, με τον προϋπολογισμό του. 

Είναι επίσης ενεργός επενδυτής τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές αγορές με έμφαση στην τεχνολογία και τις hyperscale επιχειρήσεις.

 Η πρώτη του startup ήταν η suppline.com, μια B2B αγορά που βοηθούσε τις επιχειρήσεις να παραγγέλνουν τις προμήθειές τους online, η οποία μέσα σε δύο χρόνια εξαγοράστηκε. 

Το 2006, ο Nick ξεκίνησε το sync.gr, μια εφαρμογή συγκέντρωσης ιστολογίων και κοινωνικής δικτύωσης για bloggers, η οποία ήταν ενεργή μέχρι το 2009.

Το 2011, μαζί με τρεις συνιδρυτές, ξεκίνησε το Taxibeat. Τον Φεβρουάριο του 2017, το Taxibeat εξαγοράστηκε από την Daimler. Μετά την εξαγορά, το Taxibeat μετονομάστηκε εκ νέου και έκτοτε είναι γνωστό ως “Beat”.

 Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν με δραστηριότητες στην Ελλάδα, το Περού, τη Χιλή, την Κολομβία και την Ολλανδία και εξυπηρετούσε σχεδόν ένα εκατομμύριο διαδρομές την ημέρα. 

Καβαλλάρης Χρήστος

Καβαλλάρης Χρήστος

Kavallaris Group

CEO

Ο Καβαλλάρης Χρήστος είναι ένας έμπειρος λογιστής που δραστηριοποιείται στον χώρο από το 1994. Με την εκτεταμένη γνώση του στον τομέα της λογιστικής και των φορολογικών υποθέσεων, δημιούργησε το δικό του γραφείο που παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και ιδιώτες πελάτες.

Πέραν της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ο Χρήστος έχει αποδειχθεί επίσης επιτυχημένος στον χώρο των νέων μέσων επικοινωνίας. Με την πάθος του για τη μοιρασιά της γνώσης του και τη διάδοση χρήσιμων πληροφοριών, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κανάλι στο YouTube, όπου μοιράζεται συμβουλές, τεχνικές και ενημερώσεις γύρω από θέματα λογιστικής και φορολογίας. Μέσω του καναλιού του, έχει κερδίσει την εκτίμηση και την υποστήριξη μιας ευρείας κοινότητας, καθιστώντας τον ένα από τους αξιόλογους λογιστές-YouTubers του χώρου.

Νίκος Κατσιαντώνης

Νίκος Κατσιαντώνης

Entrepreneur, Corporate Trainer & Public Speaking Coach

Για περισσότερο από μια δεκαετία, ο Νίκος έχει εντρυφήσει με πάθος στον μετασχηματιστικό κόσμο της Ανθρώπινης Ανάπτυξης, μέσω της ενασχόλησής του με την επιχειρηματικότητα, την προπόνηση δημόσιων ομιλιών, την εταιρική εκπαίδευση, τις πωλήσεις, τις προσλήψεις, τη διαχείριση εκδηλώσεων και τη διοργάνωση συνεδρίων. Το ποικιλόμορφο υπόβαθρο, οι δεξιότητες και οι γνώσεις του, σε συνδυασμό με την άμεση, ενεργητική και ιδιαίτερα ελκυστική προσέγγισή του, τον έχουν καταστήσει καταλύτη για την ενδυνάμωση. Επιχειρηματίες, στελέχη, επιστήμονες, πολιτικοί, καλλιτέχνες και ομιλητές του TED έχουν επωφεληθεί από την καθοδήγησή του, καθοδηγώντας τους να ανακαλύψουν τη μοναδική τους φωνή, να αποκαλύψουν την ουσία των μηνυμάτων τους και να τα μεταδώσουν
αξιομνημόνευτα, με πάθος και αυτοπεποίθηση. Για περισσότερο από μια δεκαετία, ο Νίκος έχει εντρυφήσει με πάθος στον
μετασχηματιστικό κόσμο της Ανθρώπινης Ανάπτυξης, μέσω της ενασχόλησής του με την επιχειρηματικότητα, την προπόνηση δημόσιων ομιλιών, την εταιρική εκπαίδευση, τις πωλήσεις, τις προσλήψεις, τη διαχείριση εκδηλώσεων και τη διοργάνωση
συνεδρίων. Το ποικιλόμορφο υπόβαθρο, οι δεξιότητες και οι γνώσεις του, σε συνδυασμό με την άμεση, ενεργητική και ιδιαίτερα ελκυστική προσέγγισή του, τον έχουν καταστήσει καταλύτη για την ενδυνάμωση. Επιχειρηματίες, στελέχη, επιστήμονες, πολιτικοί, καλλιτέχνες και ομιλητές του TED έχουν επωφεληθεί από την καθοδήγησή του, βοηθώντας τους να πλοηγηθούν στην αλλαγή, να αντιμετωπίσουν πολύπλοκες προκλήσεις και να επιχειρήσουν σε αχαρτογράφητα εδάφη, διασφαλίζοντας παράλληλα μια αποτελεσματική επικοινωνία. Στην καρδιά του αληθινού πάθους του βρίσκεται η τέχνη της καθοδήγησης των ατόμων να ανακαλύψουν τη μοναδική τους φωνή, να αποκαλύψουν την ουσία του μηνύματός τους και να το μεταδώσουν αξιομνημόνευτα, με πάθος και αυτοπεποίθηση. Με τα λόγια του Νίκου: “Επικοινωνήστε αυτό που κάνει την καρδιά σας να τραγουδάει και το κοινό θα σας ακολουθήσει”.

Γιολάντα Σαουγού

Γιολάντα Σαουγού

Entrepreneur and Fashion Styling Coach

Εάν έπρεπε να επιλέξω ένα moto για τη ζωή μου, αυτό θα ήταν το «Φτάσε όπου δεν μπορείς». Και αυτό και προσπαθώ καθημερινά, γιατί όταν παλεύεις για ένα όνειρο, ακόμα και αν δεν το φτάσεις, θα είσαι σίγουρα κάποια βήματα πιο κοντά. Ας πούμε όμως λίγα λόγια για
εμένα, πριν ανέβω στη σκηνή του ThinkBiz Academy 2024. Σπούδασα Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο ΟΠΑ, και Communication in Fashion στο Deree. Ούσα υπότροφος του Σταύρου Νιάρχου, ταξίδεψα στην Αμερική όπου και σπούδασα για ένα χρόνο Storytelling in
Fashion στο University of San Francisco. Περνώντας από διάφορους κλάδους, – διαφήμιση, marketing, events planning -, δουλεύοντας σε σπουδαίες εταιρείες του χώρου, η μόδα κέρδισε τη ζωή μου. Τα τελευταία χρόνια είμαι Fashion Styling Coach σε μεγάλους
εκπαιδευτικούς φορείς όπως ο Όμιλος Ευδόκιμος, κάνω τα δικά μου σεμινάρια στον τομέα αυτό ενώ παράλληλα δουλεύω και με εταιρείες σε διάφορα project, όπως καμπάνιες, editorial κλπ. Παράλληλα η επιχειρηματικότητα είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μου καθώς έχω δυο εταιρείες, η μια δραστηριοποιείται στο κομμάτι της μόδας και η άλλη στον τομέα του μάρκετινγκ και της διαφήμισης. Πιστεύω ακράδαντα πως όσα κάνουμε και όσα μαθαίνουμε στη ζωή μας, πάντα μας βοηθούν να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά και είμαι έτοιμη να μάθω και να κάνω ακόμα περισσότερα στη δική μου συνέχεια! Θα σας δω στη σκηνή